Sinfoniettan framträder i domkyrkan i Lund

November 15, 2017

 

Luigi Cherubinis vackra men sällan spelade Requiem i c-moll framfördes söndagen den 12 november av Malmö sinfonietta i samarbete med Trefaldighetskören Christianstad. För sinfoniettan markerade detta en premiär i Lund. Hittills har framför allt Malmö gynnats av dess konserter.

 

Sinfoniettan har tidigare spelat verk avsedda att framföras i kyrka. I Lunds domkyrka valde man att framföra Cherubinis Requiem interfolierat med den kristna liturgins inslag, som utfördes mellan verkets olika satser. En intressant och för många i publiken säkert givande kombination, som avspeglar den praxis som kan ha gällt vid verkets tillblivelse.

 

 

Bertil Egerö

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

You Might Also Like:

Årets andra konsert med Malmö Sinfonietta startade med ett kraftfullt framförande av dubbelkonserten för violin i d moll av J.S Bach. Solisterna Svetl...

Årets andra konsert med Malmö Sinfonietta

March 11, 2018

Så här i vinterkylan höll Malmö Sinfonietta en värmande konsert, ledd av Magnus Mårtensson,

som tillika var solist, på söndagskvällen i Stadionkyrkan M...

Värmande nyårskonsert

January 9, 2018

1/2
Please reload